Passiivinen, aktiivinen vai enhanced-rahasto? Ota termit haltuun!
Mainos: Nordea Nordea Fundsin toimitusjohtaja Tanja Eronen kertoo, miten aktiiviset ja passiiviset rahastot eroavat toisistaan toiminnaltaan, tuotoiltaan ja kuluiltaan. Kaksikon lisäksi rahastojen maailmassa on myös villi kortti: enhanced-rahastot.
Tarmo on poissa ja kauppalasku kasvaa – jopa 85 % suomalaisista huomaa pimeän vuodenajan taloudessaan
Kaamosoireet ovat läsnä suurimman osan suomalaisista arjessa, ja joka neljäs kokee niiden haittaavan päivittäistä elämää. Kysyimme THL:n tutkimusprofessorilta, millaisia vaikutuksia kaamoksella ja kaamosoireilla on yksilön talouteen ja rahankäyttöön.
Massit markkinoille vai patjan sisään? Mimmi vastaa
Mimmi vastaa lukijoiden kysymyksiin massista, taloudesta ja universumin kiemuroista. Mikä mietityttää? Kysy Mimmiltä meiliteitse: mimmi@mimmitsijoittaa.fi.
Mitä ihmettä Kiinassa tapahtuu nyt? Näitä asioita sijoittajan kannattaa seurata
Kiinan poliittinen riski ja heikko talouskasvu huolestuttavat asiantuntijoita. Uhkana on globaalin talousverkoston pirstaloituminen.
Talouden puhutuimmat: energiakriisi vaikuttaa jo asuntomarkkinoihin, kylmenevätkö talot ensi talvena?
Talousmaailman puhutuimmat aiheet lyhyesti. Sarjan toisessa osassa käsitellään energiakriisiä, osakesijoittajien määrän jumahtamista ja syyskuisen budjettiriihen keskeisimpiä päätöksiä.
Kiinnostaako sivutoiminen yrittäjyys? Kevytyrittäjyys on helppo tapa päästä alkuun
Kysyimme OP Kevytyrittäjä johtaja Markus Sarjalta neuvoja sivutoimisen yrittäjyyden alkumetreille. Hän nostaa esiin erityisesti kevytyrittäjyyden etuja sekä satunnaista keikkatyötä tekeville että vakituisesti yritystä pyörittäville.
Opintolainoja nostetaan ennätyksellisiä määriä: lainarahan sijoittamista kannattaa miettiä tarkasti, neuvoo finanssialan ammattilainen
Opintolaina on monelle nuorelle ainoa mahdollisuus päästä opiskelemaan omaa haavealaansa, mutta lainaan ja sen käyttöön voi liittyä monia kysymyksiä. Nilla Länsman muistuttaa opintolainan sijoittamiseen liittyvistä riskeistä.
Kannattaako rahojaan makuuttaa tilillä vai sijoittaa ne? Asiantuntijat kertovat, mitä tehdä epävakaassa taloustilanteessa
Venäjän Ukrainassa aloittama sota vaikuttaa talouteen ympäri Eurooppaa. Konkreettisimmin se näkyy tavallisen ihmisen arjessa tulevan talven energiakriisin muodossa. Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, mihin sijoittajan kannattaisi rahansa nyt laittaa.
Verkostomarkkinoinnilla ja pyramidihuijauksella on yksi tärkeä ero – Mitä tehdä, kun toiminta vaikuttaa epäilyttävältä?
Sosiaalisessa mediassa on puhuttu viime viikkoina pyramidihuijauksista ja verkostomarkkinoinnista. Kilpailu- ja kuluttajaviraston erityisasiantuntija kertoo, mihin epäilyjen herätessä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
Mihin suuntaan epävakaat markkinat jatkavat ja miten sijoittajan kannattaisi toimia?
Miten sota, jylläävä inflaatio ja nousevat korot vaikuttavat osakemarkkinoihin? Listasimme 6 seikkaa, jotka auttavat navigoimaan markkinoiden myllerryksissä.
”Pienituloiset yrittäjät pelkäävät, että he joutuvat lopettamaan toimintansa” – Tästä paljon puhuttaneessa YEL-uudistuksessa on kyse
YEL- uudistus voisi pahimmillaan viiltää ison loven yrittäjän talouteen, lisätä epätasa-arvoa ja pakottaa pienituloisia jättämään yrittämisen. Rosanna Marila ja Tiina Nurmi kertovat, mitä ikivanhaa järjestelmää uudistaessa pitäisi ottaa huomioon.
Toistuuko ysärilama? Mimmi vastaa
Mimmi vastaa lukijoiden kysymyksiin massista, taloudesta ja universumin kiemuroista. Mikä mietityttää? Kysy Mimmiltä meiliteitse: mimmi@mimmitsijoittaa.fi.
Talouden puhutuimmat: Mikä on Uniper-kriisi ja miksi kaikki on nyt niin kallista?
Talousmaailman puhutuimmat aiheet lyhyesti. Kurkataan viime viikkojen otsikoiden aiheisiin, esimerkiksi inflaatioon ja Fortumin Uniper-sotkuun.
Mikä Euribor? Mimmi vastaa
Mimmi vastaa lukijoiden kysymyksiin massista, taloudesta ja universumin kiemuroista. Mikä mietityttää? Kysy Mimmiltä meiliteitse: mimmi@mimmitsijoittaa.fi.
Kestävä kuluttaminen ja elämän eleganssi eivät sulje toisiaan pois
Susanna Luukinen haluaa näyttää, että vastuullinen kuluttaminen ei ole kituuttamista, vaan elämässä voi olla eleganssia myös kestävästi. Zero Waste Finland ry:n perustaja ja Ekoeleganssi-tilin ylläpitäjä jakaa ajatuksiaan rahasta ja kuluttamisesta.
Mitä sähkön hinnalle tapahtuu? Mimmi vastaa
Mimmi vastaa lukijoiden kysymyksiin massista, taloudesta ja universumin kiemuroista. Mikä mietityttää? Kysy Mimmiltä meiliteitse: mimmi@mimmitsijoittaa.fi.
Inflaation iskiessä on aika tarkastella omaa taloudellista käyttäytymistä – mikä ohjaa sinun kulutuspäätöksiäsi?
Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli Suomessa kesäkuussa 7,8 prosenttia. Kun samalla summalla saa ostettua aiempaa vähemmän, on hyvä istua alas ja tarkastella omia kulutustottumuksia. Millä perusteella sinä päätät, mihin rahasi käytät?
Epäiletkö joutuneesi sijoitushuijauksen uhriksi? Toimi näin!
Joskus houkuttelevalta tuntunut sijoitus paljastuukin huijaukseksi. Finanssiala ry:n johtaja Niko Saxholmin mukaan huijatuksi joutuneen pitää muistaa kaksi asiaa: yhteys pankkiin ja rikosilmoitus poliisille.
Sijoitushuijausten psykologia – Näin huijari lunastaa uhrin luottamuksen
Sijoitushuijausten yleistymisen myötä myös huijareiden uhreja on yhä enemmän. Erikoispsykologi ja tietokirjailija Maarit Lassander kertoo, millaisilla keinoilla rikolliset onnistuvat huijaamaan rahaa ihmisiltä.
Kolikon kääntöpuoli – virtuaalivaluutat huijausten välineenä
Kiinnostus virtuaalivaluuttoja kohtaan on viime vuosina kasvanut huimasti. Sijoittajat eivät kuitenkaan ole ainoita, joita virtuaalivaluuttojen, kuten kryptojen, tuomat mahdollisuudet houkuttelevat. Myös rikolliset ovat oppineet hyödyntämään niitä omiin tarkoituksiinsa. Keskusrikospoliisin johtava virtuaalivaluutta-asiantuntija Patrik Elias Johansson kertoo, miksi virtuaalivaluuttojen rooli sijoitushuijauksissa on kasvanut.