Nuori sijoittaja vs. senioristrategi – mistä he ovat yhtä mieltä, mistä eri mieltä? Osa 2/2
Oletko valmis hyvän mielen väittelyyn markkinoista? Mimmien toimittaja väittää ja pankin senioristrategi vastaa. Tämä on kaksiosaisen juttusarjan toinen osa.
Nuori sijoittaja vs. senioristrategi – mistä he ovat yhtä mieltä, mistä eri mieltä? Osa 1/2
Oletko valmis hyvän mielen väittelyyn markkinoista? Mimmien toimittaja väittää ja pankin senioristrategi vastaa. Tämä on kaksiosaisen juttusarjan ensimmäinen osa.
Tunnusluvut tutuiksi: Miniopas yleisimpiin sijoitusmittareihin – EPS, ROI, ROE ja osinkotuottoprosentti (2/2)
Tervetuloa Tunnusluvut Tutuiksi -minisarjaan, jossa pureudumme sijoittamisen keskeisimpiin mittareihin ja lukuihin. Nämä avainlukemat auttavat sinua hahmottamaan, onko tiettyihin osakkeisiin sijoittaminen kannattavaa vai ei. Ensimmäisessä osassa käsittelemme P/E, P/B ja P/S-lukuja, kun taas tässä osassa keskitymme EPS:n, ROI:n, ROE:n ja osinkotuottoprosentin ymmärtämiseen. Mitä ne tarkoittavat ja miksi niiden analysointi kannattaa?
Sijoittajatarina: Kolmenkympin kynnyksellä ja tili miinuksella
Osakepoimintaan keskittyvä Mimmien toimittaja Aini Palomo on kulkenut jännittävän matkan sijoittajaksi. Mikä sai Ainin tajuamaan, että nyt on aika ottaa vastuu omasta taloudesta ja ryhtyä hommiin, jos hän haluaisi kerryttää varallisuutta? Kuinka matematiikkaa ja numeroita inhoavasta humanisti-kauppatieteilijästä tuli osakesijoittaja? Lue Ainin omin sanoin kertoma tarina ja inspiroidu.
Tunnusluvut tutuiksi: Miniopas yleisimpiin sijoitusmittareihin – P/E, P/B ja P/S
Tervetuloa Tunnusluvut Tutuiksi -minisarjaan, jossa pureudumme sijoittamisen keskeisimpiin mittareihin ja lukuihin. Nämä avainlukemat auttavat sinua hahmottamaan, onko tiettyihin osakkeisiin sijoittaminen kannattavaa vai ei. Sarjan ensimmäisessä osassa perehdytään P/E, P/B ja P/S-lukuihin. Mitä ne tarkoittavat ja miksi niiden analysointi kannattaa?
Miniopas toimivan osakesalkun rakentamiseen
Hyvin suunniteltu sijoitussalkku on sijoitusmenestyksesi perusta. Suunnittelu suojaa sinua turhilta riskeiltä ja parantaa tuottomahdollisuuksiasi. Listasimme viisi tärkeintä askelta toimivan sijoitussalkun rakentamiseen!
4 kysymystä, joiden avulla luot itsellesi sopivan sijoitussuunnitelman
Sijoitussuunnitelma on ensimmäinen asia, joka jokaisen sijoittajan tulisi tehdä. Miksi? Koska se tekee sijoittamisesta tavoitteellista ja suojaa turhilta virheiltä! Listasimme neljä kysymystä, joiden avulla teet juuri sinulle sopivan suunnitelman.
Mihin suuntaan epävakaat markkinat jatkavat ja miten sijoittajan kannattaisi toimia?
Miten sota, jylläävä inflaatio ja nousevat korot vaikuttavat osakemarkkinoihin? Listasimme 6 seikkaa, jotka auttavat navigoimaan markkinoiden myllerryksissä.
Inflaatio jyllää ja korot nousevat – näin muutokset vaikuttavat sijoittajaan
Vuoden 2022 alusta alkanut myrsky markkinoilla ei ota laantuakseen. Yleinen markkinatunnelma on edelleen erittäin negatiivinen. Markkinoiden heilunta, eli volatiliteetti, pysynee korkealla ainakin syksyyn asti.
Inflaation vaikutus pörssiosakkeisiin – Miten sijoittaa korkeassa inflaatiossa vuonna 2022?
Inflaatio tarkoittaa yleisen hintatason noususta johtuvaa rahan ostovoiman heikkenemistä. Kiihtyvä inflaatio koettelee ja heiluttaa markkinoita nyt enemmän kuin vuosikymmeniin. Yhdysvaltojen vuotuinen inflaatio (8,5 %) on kirjoitushetkellä korkeampi kuin 40 vuoteen. Vastaavasti euroalueen vuotuinen inflaatio (7,5 %) on nyt korkeimmillaan sitten vuoden 1984.
Blogi: Venäjän hyökkäyksen vaikutukset pörssiin? Näin toimit markkinamyllerryksessä
Sotien negatiivinen vaikutus osakemarkkinoiden kehitykseen jää yleensä lyhyeksi, Aini Palomo kirjoittaa.
Osakesalkun hoito ja huolto – Sijoittajan miniopas
Osakesijoittaminen edellyttää salkun hoitoa ja huoltoa enemmän kuin passiivinen indeksisijoittaminen. Mitä sinun olisi hyvä omana salkunhoitajanasi huomioida? Kuinka usein salkkua kannattaa tarkastella? Entä miten usein omistamiaan yrityksiä olisi suositeltavaa seurata? Tässä artikkelissa pureudutaan osakesalkun hoidon kulmakiviin.