Mimmit sijoittaa työkseen: trainee-ohjelma on sijoitus tulevaan

Kaupallinen yhteistyö: Evli Pankki Oyj

Photos taken by Mona Salminen

Photos taken by Mona Salminen

Kun valmistuin Hankenilta kauppatieteiden kandiksi vuonna 2016, alkoi projekti nimeltä työnhaku. Vaikka mulla oli vielä maisterintutkinto edessä, halusin pitää välivuoden ja kokeilla niitä kuuluisia “oman alan duuneja”, joten läksin innokkaasti selailemaan työpaikkailmoituksia.

Ei kestänyt kauaa, ennen kuin intoni muuttui hirvitykseksi. Firmojen urasivuja scrollaillessa kurkkua kiristi, sillä työnhakeminen suoraan koulunpenkiltä jännitti. Mitä mä oikeasti osaan tehdä?!

Työpaikkailmoituksissa vaadittiin lähes aina 3-5 vuoden työkokemus alalta. Kiroilin itsekseni; miten se kolmen vuoden työkokemus on tarkoitus hankkia, jos kukaan ei palkkaa vastavalmistunutta mimmiä mihinkään?

Hae työharjoitteluun, frendi tokaisi. Kauppakorkeassa ei ollut harjoittelujaksoa, joten työharjoittelu oli mulle konseptina vieras. Mulla ei myöskään ollut taloudellista mahdollisuutta tehdä kuukausikaupalla töitä palkattomassa harjoittelussa, laskut oli maksettava ja ruokakaupassa käytävä.

Ajatus harjoittelusta kuitenkin kiehtoi. Mikä sen parempaa, kun mennä duuniin oppimaan uutta? Aloin tutkia trainee-ohjelmia ja huomasin, että monet traineejaksot ovat itseasiassa palkallisia. Vaikka niistä maksettava korvaus ei aina ollutkaan tavallisen kuukausipalkan kokoinen, laskin että saisin sillä kuitenkin pakolliset menot katettua. Löysin mielenkiintoisen trainee-ohjelman suomalaisesta fintech-startupista, hain ja sain paikan. Seuraavat neljä kuukautta opin alaa suoraan ammattilaisilta.

Miksi tein neljä kuukautta duunia normaalia pienemmällä palkalla? Koska trainee-ohjelma oli sijoitus tulevaan. Ohjelman jälkeen mulle tarjottiin vakituista paikkaa yrityksessä (ja vielä kilpailukykyistä palkkaa, olihan mulla nyt alan kokemusta), ja jatkoin siellä työskentelyä koko välivuoden ajan.

Sijoita itseesi, sanoo Buffett

Maailman rikkain sijoittaja Warren Buffett sanoo, että tärkein sijoitus jonka teet on itseesi. Kun kehität omia taitojasi, markkina-arvosi työmarkkinalla nousee. Kun markkina-arvosi nousee, myös ostovoimasi kasvaa. Sama sääntö pätee niin työelämässä kuin sijoittamisessakin: pitkäjänteinen sijoittaminen tulevaan on yleensä kannattavampaa kuin pikavoittojen havittelu lyhyellä tähtäimellä.

Olemme yhteistyössä Evli Pankin kanssa tänä keväänä puhuneet mimmien osuuden kasvattamisesta sijoitusalalla. Jotta sijoitusalan johtotasot voisivat tulevaisuudessa olla tasa-arvoisempia, tarvitsemme enemmän mimmejä entry-levelille kapuamaan ylöspäin.

monasalminenphoto-mimmitsijottaaevli-8177.jpg
monasalminenphoto-mimmitsijottaaevli-8160.jpg

Siksi järjestimme Evlin kanssa viime kuussa sadalle mimmille Mimmit sijoittaa työkseen -tapahtuman, jossa puhuttiin työskentelystä sijoitusalalla. Evli esitteli tapahtumassa oman trainee-ohjelmansa, jonka kautta nuoret kyvyt saavat mahdollisuuden tutustua rahoitusalaan huippuammattilaisten ohjauksessa.

monasalminenphoto-mimmitsijottaaevli-8327.jpg

Tapahtumassa Evlin HR- ja lakiasiainjohtaja Mari Etholén kertoi, mitä Evlin trainee-ohjelman hakijoilta odotetaan; positiivisuutta, oma-aloitteisuutta ja aitoa kiinnostuista sijoittamista ja rahoitusalaa kohtaan.

Ei siis 3-5 vuoden kokemusta finanssialalta.

Joten, mimmi, jos olet kiinnostunut sijoitusalalla työskentelystä ja haluat sijoittaa tulevaisuuteesi osallistumalla trainee-ohjelmaan, ehdit vielä hakea Evlin tulevan syksyn traineejaksoon. Myös Evlin harjoitteluajalta maksetaan palkkaa. Hakuaika päättyy 5.5. eli nyt sunnuntaina! Lue lisää Evlin Trainee-ohjelmasta tästä linkistä.

Edellinen
Edellinen

Tervetuloa uuteen blogiin ja muita jänniä uutisia

Seuraava
Seuraava

Suuri veroilmoitusspesiaali