Mimmien top 3 nostoa Slushista – näihin yrityksiin ihastuimme

Suomessa on valtavasti osaamista ja innovatiivisuutta, ja se tuli todistetuksi jälleen tämän vuoden Slushissa. Jotkut teistä olivat itsekin paikalla, mutta niille jotka eivät olleet, haluamme jakaa hieman tunnelmia!

Kuvitus: Veera Kesänen

First things first! Jos et vielä tiedä, miksi startup -maailmasta kannattaa olla kiinnostunut, suosittelen lukemaan viime vuonna kirjoittamamme jutun. (TLDR: Yritykset ovat keskiössä aikamme pienten ja suurten ongelmien ratkaisemisessa, ja startupit pystyvät usein toimimaan perinteisiä yrityksiä ketterämmin.)

Slush on kansainvälinen kasvuyritystapahtuma, joka kokoaa yhteen startup -yrityksiä ja sijoittajia ympäri maailmaa. Tapahtuman kansainvälisestä luonteesta huolimatta omaan silmääni osui erityisesti suomalaisia yrityksiä, joiden uskon tavalla tai toisella muuttavan maailmaa. On ihanaa nähdä, kun suomalaiset yritykset menestyvät! Täällä ei pelkästään keksitä kuningas- ja kuningatarideoita, vaan myös lähdetään rohkeasti toteuttamaan niitä. Eikä voi olla sattumaa, että Slushin kaltainen megasuosittu startup-tapahtuma ja kokonainen ekosysteemi perustettiin juuri Suomessa. (Hyvä Suomi!)

Kaksi päivää inspiroivia puheenvuoroja, jännittäviä kohtaamisia ja sylin täydeltä sellaiseen maailmaan tutustumista, joka ei ainakaan minulle ole ennakkoon kovin tuttu. Toimittajana olen kuitenkin oppinut, ettei minun tarvitse olla aiheen asiantuntija voidakseni hypätä mukaan tapahtumiin tai keskusteluihin – joskus pelkkä uteliaisuus riittää. Tätä samaa asennetta soisin meistä ihan jokaiselle!

Seuraavaksi esittelen kolme yritystä Slushista, jotka tekivät Mimmeihin vaikutuksen. Kaikki ovat esimerkkejä siitä, miten maailmaa muutetaan yksi yritys kerrallaan.

Enemmän terveitä vuosia lemmikeille

DeepScan on juuri äsken lanseerattu yritys, joka saattaa mullistaa eläinten terveydenhoidon. Lyhyesti: kyseessä on verikoe, joka mahdollistaa lemmikkien vakavien sairauksien tunnistamisen varhaisemmasssa vaiheessa kuin aikaisemmin, jopa ennen oireita.

Vetää aika sanattomaksi!

DeepScanin toimitusjohtaja ja yksi perustajäsen William von der Pahlen kertoo, että alunperin työryhmällä oli mielessään aivan toinen idea, mutta muutaman mutkan kautta he saivat selville, että soluvapaan DNA:n tutkiminen on diagnostiikassa se juttu. Siitä lähti muotoutumaan ajatus koirien syöpätutkimuksista, sillä yleensä syöpää ei löydetä koirilta ajoissa ja se jää hoitamatta.

Long story short – näillä näkymin rakkaat lemmikkimme saavat tulevaisuudessa elää terveinä pidempään. Oikea hyvän mielen uutinen!

Äänimatkat kaikkien saataville

Olo syntyi ajatuksesta luoda helposti saatavilla olevaa hyvinvointia. Yrityksenä Olo tarjoaa monenlaista, mutta omaan silmääni osui puhelinsovellus, jolla pääsee erilaisille äänimatkoille.

Yrityksen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Markus Pesonen on kiertänyt maailmaa äänittäen luontoääniä kolmiulotteisesti, joiden avulla yritys pystyy tarjoamaan äänimatkoja niin sovelluksessa kuin tapahtumissakin. Äänimatkojen idea on vaikuttaa hermoston säätelyyn, jonka hän uskoo olevan monen hyvinvointiin liittyvän tekijän pohja.

Ja nyt tulee mielenkiintoinen knoppi! Pesonen kertoo, että meillä on neljä kertaa enemmän signaaleja hermostosta aivoihin kuin toisinpäin. Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että voimme vaikuttaa mieleemme ja sen hyvinvointiin ennen kaikkea kehon kautta.

Lisäksi Pesonen kertoo, että heille oli tärkeää luoda sellainen sovellus, jonka käytön voi aloittaa heti. Käyttäjän ei siis tarvitse investoida siihen rahaa tai jakaa henkilötietojaan. Näin ajatus aidosti saatavilla olevasta keinosta säädellä hermostoa toteutuu todella.

Häiriötekijöiden täyttämässä maailmassa jokainen rentoutumiseen ja palautumiseen tähtäävä yritys on mielestäni tarpeellinen! Olon sovellus menee itselläni todellakin testiin.

Tekstiilien kiertotalous – here we come!

Me kaikki olemme nähneet masentavia kuvia valtavista tekstiilijätevuorista kaatopaikoilla, sekä kuulleet huolestuttavia lukuja siitä, miten paljon vaikkapa farkkujen valmistaminen kuluttaa vettä.

Infinited Fiber Company pyrkii vastaamaan tähän ongelmaan tuottamalla uusiokuitua tekstiilijätteestä.

Yrityksen markkinointijohtaja Tanja Karila kertoo, että jo useat tunnetut brändit ovat valmistaneet yrityksen kehittämästä uusiokuidusta vaatteita, ja parhaillaan yritys valmistelee teknologiansa skaalaamista suurempaan mittakaavaan.

Tätä on vaikea olla fanittamatta! Kuluneita vaatteita kun ei voi myydä kirpparilla, on ilo kuulla, että ne voivat saada uuden elämän uusiokuidun materiaalina.

Seuraavaksi kysymys sinulle, kanssamimmi: mikä näistä yrityksistä inspiroi sinua kaikkein eniten?

Katso myös somessa julkaisemamme video innostavista suomalaisista startupeista täällä

Iines Joronen

Globaaleista ilmiöistä kiinnostunut valtsikalainen, joka inspiroituu intuitiokorteista ja kovista treeneistä. Mimmit sijoittaa -median toimittaja.

Edellinen
Edellinen

Erään humanistin tarina sijoittajajärjestön operatiiviseksi johtajaksi

Seuraava
Seuraava

Pörssiin listautunut Solar Foods tuottaa proteiinia ilmasta ja pyrkii mullistamaan ruoantuotannon – onko tässä seuraava suomalainen menestystarina?